On aeg küte sisse lülitada! « Korteriühistute ajakiri Meie Haldur

On aeg küte sisse lülitada!

istock-heatingEi tasu oodata kuni maja niiskeks muutub. Isegi betoonseinad imavad külma vihmase ilmaga niiskust sisse. Piisab maja mõõdukast öisest soojendamisest, sest öösel on temperatuur õues madalaim, et säilitada meeldivad tingimused ja mitte lasta majal jahtuda. Hiljem viib kütte sisselülitamine suure energiakuluni enne kui kogu maja üles soojeneb, lisaks võib kogu niiskus, mille seinad sisse imasid, kondenseeruda seinte sisekülgedel, see tähendab korteris. Hea õhuringluse puudumise korral korteris, see tähendab halvasti ventileeritud korterites, tekivad ideaalsed tingimused hallituse tekkeks, millest on tulevikus väga raske ja kallis vabaneda. Taolise “varase” kütmise kulud ei ole suured, hilisemad kaotused lähevad rohkem maksma.

Пора включать отопление!

Не стоит ждать, пока дом отсыреет. Даже бетонные стены впитывают влагу при холодной и сырой погоде. Достаточно небольшого подогрева дома в ночное время, когда температура уличного воздуха минимальна, чтобы сохранять комфортные условия и не давать дому остыть. Позднее включение отопления приводит к большим потерям энергии для прогревания всего дома, кроме того, вся влага которую впитали стены может конденсироваться на внутренней стороне стен т.е. в квартире. При отсутствии хорошей циркуляции воздуха в квартире, т.е. в плохо вентилируемом помещении, создаются идеальные условия для возникновения плесени, от которой трудно и дорого в дальнейшем избавляться. Расходы же на такое «раннее» отопление невелики, возможные потери обойдутся дороже.

Igor Bogatõrjov
ABC Haldus OÜ
Kinnisvarahaldur
info@abchaldus.ee
www.abchaldus.ee
Ajakiri Meie Haldur ilmub alates 2011. aastast.
Ajakirja trükiversioon levib tasuta korteriühistute
postkastidesse, väljaanne veebiversiooni saab
alla laadida PDF-failidena.

fb facebook.com/meiehaldur

mail info at meiehaldur.ee

phone 666—41—21