Tõnis Lipp, Sõpruse 202 tänukiriViibides enamuse ajast siseruumides, omab sisekliima ja siseruumide õhu kvaliteet põhjamaade inimeste elus olulist osa. Seda saab tagada vaid korraliku ventilatsiooni väljaehitamise ning hilisema kvaliteetse sisekliima hoidmisega, sõnab ventilatsiooni- ja kliimaseadmete teenustega tegeleva Aero Grupp OÜ tegevjuht Tõnis Lipp.

Aero Grupp on spetsialiseerunud ventilatsiooni mõõdistuse, -tehnohoolduse teenuste ning erinevat tüüpi hoonete sundventilatsiooni puhastusteenuste pakkumisele, kusjuures üheks nende oluliseks kliendigrupiks korteriühistud. Lipp täpsustab: „Meie teenused on rajatud sellele, et uuete tehnoloogiate ja teenustega parandada hoonete ventilatsiooni kvaliteeti ning muuta ventileerimine võimalikult energiasäästlikuks. Täna pole harvad juhtumid, kus uuringuid tegemata laseb ühistu ehitada ventilatsioonisüsteemid vanadesse korstnatesse, kuid ehituslike vigade pärast jääb ventilatsiooni efektiivsus kesiseks. Meie tegevus ellimineerib sellised vead.“

Korralik ventilatsioonisüsteem saab alguse korralikust ja läbimõeldud projektist, kus arvestatakse juba võimalikke kortermaja eripärasid ja takistusi. Selleks, et projekteerida ja ehitada ventilatsioonisüsteem kasutades olemasolevaid ventilatsioonišahte on Aero Grupp aastatega välja töötanud väga põhjaliku teenuse, millega kogutakse kokku kogu vajaliku info, mida vajab korteriühistu, ventilatsiooni projekteerija ja ehitaja enne töödega alustamist.

Ventilatsiooni uuringu ja kaardistuse teenusena mõõdistatakse korterite siseõhuparameetrid, kaardistatakse olemasolev süsteemi ning tuuakse välja selle eripärad ja probleemid. Teenusesse kuulub kogu olemasoleva ventilatsioonisüsteemi puhastus sinna kogunenud mustusest.

„Hoone energiatõhusus ja sisekliima kvaliteet on omavahel tihedalt seotud ning energiatõhususe parandamine ei tohi tuua kaasa sisekliima tingimuste halvenemist. Ventilatsioonisüsteem tuleb rekonstrueerida nii, et see tagaks hea sisekliima, mis omakorda vähendab oluliselt inimeste terviseriske,“ sõnab Lipp, lisades, et alates 2015. aasta aprillist saavad korteriühistud taas taotleda

KredExilt majade energiatõhususe tõstmiseks toetust. Hinnanguliselt rekonstrueeritakse viie aasta jooksul 102 miljoni euro eest 1000 korterelamut. Toetuse määr sõltub saavutatavast energiasäästust ja tehtavatest töödest.

Ventilatsiooniuuringu käigus puhastatakse ja kontrollitakse põhjalikult olemasolevad kanalid

„Ventilatsiooni uuring ja kaardistus hoiab kokku projekteerija aega, kuna kogu vajalik info on peale Aero Grupi töid kättesaadav digitaalsel kujul arvutist. Samuti kiirendab see hoone renoveerimist, hõlbustades oluliselt ventilatsiooni ehitajale hinnapakkumise esitamist. Tihti piisab meie poolt koostatud uuringute läbivaatamisest ning ehitajal pole tarvis endal kohapeale tullagi,“ selgitab Lipp, lisades, et põhjalik uuring hoiab kokku ka ehituse kulutusi, kuna võimalikud erisused tüüplahendustest on juba tänu Aero Grupi kogemustele varem teada ning pole vajadust hakata pärast ehitustööde lõpetamist probleemidega tegelema.

Isegi juhul, kui korteriühistu ei planeeri maja renoveerimist, on ventilatsiooni uuring ja kaardistus kasulik, sest selle tulemusel puhastatakse ja kontrollitakse põhjalikult olemasolevad kanalid ning saadakse jälile probleemidele, mis on maja ventilatsioonis juba pikemat aega peavalu valmistanud.

Anvar Kima Korteriühistust Sõpruse 202 tõdeb, et olles tegev ca kümnes kortermajas, olen alates Sõpruse 202 maja renoveerimisest, kus OÜ Aero Grupp teostas ventilatsioonilahenduse, viimaste aastate jooksul üha sagedamini nende poole pöördunud.

„Tegemist on eduka ja areneva firmaga, kus rakendatakse innovatiivseid lahendusi ja kliendikeskset lähenemist, mis on orienteeritud lõpptulemusele. Suhtlemine on alati korrektne, lubatud tähtaegadest peetakse kinni nii pakkumiste esitamisel kui ka tööde teostamisel. Hinnapakkumised on põhjalikud ja ülevaatlikud. Töötegijaid saab usaldada ja ei pea oma aega kulutama pidevale järelvalvele tööde tegemise ajal. Soovitaksin seda firmat kõigile, kes hindavad kvaliteeti ja usalduslikku kliendisuhet!“ sõnab Kima.

Aero Grupp OÜ on MTÜ Eesti Energiasäästu Assotsiatsiooni
asutajaliige.
Krediidiinfo reiting Aero Grupile:
“Edukas Eesti Ettevõte 2015, Krediidiinfo reiting AA“
Äripäeva tunnustus: “Eesti Gasellettevõte 2015“.

Aero Grupp OÜ
Tõnis Lipp
Tegevjuht, juhatuse liige
Tel: +372 517 8821

info@aerogrupp.ee

www.aerogrupp.ee